Belén Cabanes inicia el Festival Udaeta 2022

La ballarina i castanyolista Belén Cabanes serà l’encarregada de donar el tret de sortida a la segona edició del Festival Udaeta - Castell de Ribes. Cabanes hi actuarà a duo amb la pianista Elisabet Raspall. Juntes interpretaran “Jazztanyoles”.

Comparteix aquesta novetat

Belén Cabanes ha passat moltes hores al castell de Ribes, sobretot al tercer pis. Allà, sobre les antigues estores perses, es van esbossar les coreografies de l’ espectacle de José de Udaeta: “El secret de le castanyoles”. El muntatge, en què també hi va participar la pianista Marina Rodríguez, es va estrenar a finals dels anys noranta, i va ser guardonat amb el premi de la crítica del Festival de Jerez de 2004.

La castanyolista vilanovina, de projecció internacional, es va formar a Barcelona (amb els mestres Rosa García i Enrique Burgos) i a Madrid (al Real Conservatorio Professional de Danza Mariemma) i actualment compagina les seves actuacions amb la docència a l’Institut del Teatre de Barcelona. És per això que volem convidar a alguns alumnes de les futures generacions a participar activament al Festival Udaeta. Com? Això encara no ho podem explicar… Cal estar atents a les properes novetats del festival!

Enllaços relacionats:
> Espai web de l’artista
> Fragment “El secret de les castanyoles” a Youtube