Carles Benavent, cap de cartell 2023

La tercera edició del Festival Udaeta creix en nombre d’actuacions, espais i projecció. Encapçala la programació un referent del flamenc fusió a escala mundial, el baixista Carles Benavent.

Comparteix aquesta novetat

Benavent visita el Festival Udaeta en un format íntim, el seu trio. És una formació en què el gran baixista del “nou flamenc” s’acompanya del pianista Roger Mas i del percussionista Aleix Tobias. Carles Benavent, quintaessencia de la fusió flamenca per a la nit del 26 de maig al pati del castell de Ribes.

Per al dissabte 27, coincidint amb la data de naixement de José de Udaeta, el festival convida el ballarí Ángel Espartero, que presenta el seu espectacle (In)seguro. Es tracta d’una proposta personal, basada en les pors i les inseguretats que implica dedicar-se a l’art en general i a la dansa en particular. Espartero treballa sobre els pals flamencs més tradicionals i els actualitza a l’escenari.

I el dia 3 de juny, la tercera proposta escènica del festival, de la mà de la prestigiosa cobla Ciutat de Girona. El simfonisme ibèric de Manuel de Falla, Enric Granados i el seu deixeble Baltasar Samper, la tenora solista en una sardana d’Agustí Borgunyó dedicada a Eduard Toldrà, les castanyoles de Montserrat Carles i les percussions ètniques d’Enric Canada. Mestissatge en estat pur en un punt històric d’encontres de cultures: la torre mil·lenària del castell de Ribes.

A més, enguany el festival proposa un pròleg de cançons de concert a l’ombra de les alzines de la Casa del Terme de Sota-Ribes, un espai acústic natural en un format de màxima proximitat per al públic. Els protagonistes de les actuacions seran els duets integrats per Mireia Tarragó i Carmen Santamaría (21 de maig a les 19h) i Itziar Espinar i Héctor Valls (21 de maig a les 17h, que presentaran el seu CD Inspired at Udaeta’s).

I encara una activitat cultural que tindrà lloc al celler Vega de Ribes el divendres 2 de juny a la tarda. Es tracta de la presentació del llibre 60 classes de dansa clàssica del mestre Joan Magriñà, amb la presència de l’autora (Concepció Campamà), una degustació de vins a càrrec de l’enòleg Enric Bartra i la música en directe de la guitarra flamenca de Pol Sánchez.