El festival duplica assistents

“Sant Pere de Ribes s’erigeix com a enclavament del flamenc, la música de fusió i de cambra amb el Festival Udaeta”. Aquest va ser el titular premonitori de La Vanguardia sobre el festival, que enguany ha multiplicat per dos el nombre d’assistents.

Comparteix aquesta novetat

Més de sis-centes persones s’han apropat al pati del castell mil·lenari de Sant Pere de Ribes per gaudir de la millor música i dansa d’arrel ibèrica. Esteve Molero, director del festival, ho valora així: “estem molt contents, perquè en només dues edicions hem aconseguit consolidar un festival que no es basa en un gènere, sinó en un concepte estètic. El públic ja sap que el Festival Udaeta és sinònim de qualitat artística, entorn poètic, proximitat i gaudi”. L’alcaldessa del municipi, Abigail Garrido, també ha manifestat la seva satisfacció i considera que “aquesta és la línia a seguir, una proposta contemporània que poc a poc pugui esdevenir de centralitat internacional en el seu àmbit”.

El pròleg creatiu del festival va anar a càrrec d’alumnes de dansa espanyola de l’Institut del Teatre i del músics Joan José Barreda (guitarra) i Santi Escura (piano).

Durant la pujada al castell el públic no s’esperava les diverses propostes dels alumnes, que els van sorprendre gratament. Un cop al pati del castell, Belén Cabanes i Elisabet Raspall van oferir el seu espectacle “Jazztanyoles”, un homenatge jazzístic a aquest petit instrument de percussió del qual José de Udaeta n’era un virtuós.

Dissabte dia 28: Gabriela Grabowki va explicar que el tango argentí té l’origen en els tangos flamencs que va interpretar Pedro Javier González.

La proposta de músiques d’anada i tornada interpretada pel binomi Grabowski – Spadaro va incloure, a més de tangos, milonga, valsos criolls, candombe i havaneres que el públic va corejar.

Després de la degustació de productes dels cellers del municipi (a càrrec de l’enòleg Josep Pascual de MónVi), Pedro Javier González va oferir un concert excepcional amb el seu trio: temes propis, versions de Paco de Lucía, actualitzacions de la música de Manuel de Falla… fins a una versió de Dire Straits “por tangos” que va posar el públic dempeus en una ovació d’aplaudiments.

Els artistes locals van estar a l’alçada

Bru Corbella i Andreu Miret van oferir un recorregut molt interessant i ben interpretat a través d’una selecció de músiques de cambra d’arrel netament ibèrica. Els joves artistes van demostrar una tècnica impecable i una bona connexió amb el públic. Les intervencions de Peter Kridva al violoncel i Margarita Ponce a les castanyoles van ser el toc final a una programació equilibrada i per a tots els gustos.

 

“Música i dansa d’arrel ibèrica al Festival Udaeta de Ribes” de Canal Blau