El festival inspira

El Festival Udaeta no es basa en cap gènere concret, sinó en un concepte: “música i dansa d’arrel ibèrica”. Per això cada any crea propostes de producció pròpia que, en alguns casos, continuen fent camí.

Comparteix aquesta novetat

“Castanyoles líriques” és el nom d’un espectacle que els ribetans Andreu Miret i Bru Corbella (amb la complicitat i la mirada experta de Margarita Ponce) van desenvolupar a partir d’un encàrrec del Festival Udaeta, estrenat el 29 de maig de 2022 al pati del castell de Sant Pere de Ribes. Posteriorment, el 12 de novembre del mateix any, la seva proposta es va repetir al cicle de tardor del Teatre Ateneu de Sant Celoni.

Així mateix, el programa “Amor i odi” d’Itziar Espinar i Héctor Valls (encàrrec del festival i estrenat en la seva primera edició, el 2021) va ser l’origen d’un enregistrament discogràfic: “Inspired at Udaeta’s”. En el llibret que acompanya el CD llegim:

En acabar el concert al pati del castell de Ribes, portats per la màgia de la posta de sol, les fragàncies vespertines dels espígols i les felicitacions del públic, la Itziar i l’Héctor van decidir que gravarien aquell repertori. Per completar l’enregistrament, la mà invisible de José de Udaeta els va fer mirar a llevant, a la línia de mar que es veu des del castell: Cuba dentro de un piano, les cançons agredolces de Xavier Montsalvatge que podria haver cantussejat un aventurer indià des d’un altre castell, el de la popa d’un vaixell.

“Inspired at Udaeta’s” es presentarà el proper 21 de maig en un entorn acústic excepcional: a l’ombra de les alzines de la Casa del Terme. Amb l’adquisició de l’entrada al concert, els assistents rebran com a obsequi un exemplar del CD. El festival inspira!