Magriñà per Campamà

El vilanoví Joan Magriñà (1903 – 1995) és el gran artista de la dansa a Catalunya: primer ballarí i coreògraf del Gran Teatre del Liceu, i catedràtic de l’Institut del Teatre de Barcelona durant tres dècades.

Comparteix aquesta novetat

Concepció Campamà i Ferret (d’ascendència ribetana, de la masia del Carç!) va ser una de les incomptables alumnes que va tenir Joan Magriñà al llarg de la seva llarguíssima carrera artística. En temps de pandèmia, per exercitar el cos i la ment durant el confinament, la Concepció va recuperar els apunts que havia pres durant cinc anys (1966 – 1971) a les classes del mestre. D’aquí en va sortir el llibre “60 classes de dansa del mestre Joan Magriñà”, editat per Andana i amb pròleg de la condeixebla Berta Vallribera.

El Festival Udaeta ha volgut fer una presentació d’aquesta obra tan important de la dansa moderna, iniciant així una lína de propostes culturals que complementen les activitats escèniques. Serà un lustre el divendres 2 de juny a la tarda al celler Vega de Ribes, amb la presència de l’autora i amb una degustació final de vins. Vins i dansa? Sí, aquestes han estat les dues passions de la Concepció Campamà, que ha desenvolupat la seva carrera professional a l’Institut Català de la Vinya i el Vi.

“El mestre ens comunicava l’entusiasme que sentia pel ball i estàvem atents seguint les seves instruccions. Ens explicava la classe i tots el seguíem amb molta atenció. Segons els passos que ens ensenyava, la senyora Conxita, que era la pianista, de seguida sabia quina era la música més apropiada per acompanyar els exercicis que el mestre ens proposava”, llegim en el pròleg.

Una publicació que recull l’essència pedagògica del gran i massa sovint oblidat Joan Magriñà i Sanromà qui va ser mestre, sigui dit de passada, del nostre estimat José de Udaeta.

(Si algú no pot esperar al dia de la presentació, pot adquir ja el llibre aquí!)